Lifeblogerka Katrin

Niet snáď nikoho, kto by nemal rád niečo sladké a chutné a ešte k tomu zdravé a voňavé. Ponúkam recept na ovocnú kožu. Na jej výrobu je tento rok dostatok ovocia každého druhu. Ovocná koža sa dá vyrobiť z kombinácie ovocia akéhokoľvek, ale aj jednodruhová.

Najvoňavejšia je kombinácia s jablkami, štvoricou, vanilkou, sladučkými hruškami. Použiť môžete aj ananás, banány, kivi, maliny, broskyne.  Chuť je lahodná, výrazná, zasýti vás v práci, na výlete a máte to poruke kedykoľvek. Doma vyrobená je bez konzervantov a prifarbovania.

 

Potrebujeme:  1,5 kg ovocia, 1 lyžičku škorice, 1 lyžičku vanilkový cukor

Ovocie pokrájame na kocky. Ja som použila jablká s hruškami. Vložíme do hrnca a zľahka predvaríme, len tak, aby zmäklo. Necháme trošku vychladnúť, pridáme škoricu a vanilkový cukor. Potom rozmixujeme v mixéri na pyré. Jediná zásada je, aby pyré nebolo vodnaté, skôr hustejšie. Inak sa sušenie rapídne predĺži.

Pripravíme si dva plechy, ktoré vystelieme papierom na pečenie. Pyré rozotrieme na papier stierkou na pečenie, tak aby vrstva bola celistvá vo výške asi 0,5 cm – 0,8 cm. 

Dáme sušiť do rúry na teplotu 90 stupňov Celzia na 10 hodín. Keď je vrstva ovocia matná, zľahka sa bude okraj oddeľovať od papiera, tak je koža hotová. Koža sa dá veľmi dobre oddeliť od papiera, ako keby ste odlepovali papier na samolepke.  Ak nie, treba pokračovať v sušení.

Môj tip: 

Po úplnom vychladnutí, nastrihajte čistými nožnicami pásiky kože a sformujte do ruže. Je to skvelý darček, alebo prekvapenie k raňajkám. Pásiky môžete potrieť aj slivkovým lekárom, posypať orechmi, naklásť na seba, tak štyri vrstvy, zaťažiť napríklad na noc a ráno a pokrájať na kocky. Je to skvelé aj pre deti do školy.

Na zdravie a potešenie,

Katrin

 


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Share This