Lifeblogerka Katrin

V zime sa máme naladiť na energiu prírody. Treba sa chrániť pred zimou a vyhľadávať teplo. A to nielen výberom vhodného oblečenia, ale aj výberom správnych jedál. Prirodzene zahrievajúce zimné korenie je napríklad škorica, zázvor, chilli, karí, badián. V zime veľmi pomôžu aj známe druhy korenia, čierne korenie, nové korenie, cesnak, kajenské korenie a aj bežné sušené bylinky ako oregano, bazalka, majoránka, červená paprika, muškátový orech, tymián, kurkuma, kakao a mak.

Pripravte si pre seba a svojich blízkych jednoduché ale efektné jedlo pečenú zeleninu s tofu


Potrebujeme: 1 malé hokkaido, 3 mrkvy, 3 petržleny, 3 zemiaky, 1 menší zeler, 2 balíčky tofu, 100 g parmezánu

Všetku zeleninu očistíme a umyjeme pod tečúcou vodou. Osušíme papierovými utierkami a pokrájame na hranolky. Plech vystelieme papierom na pečenie, zeleninu dáme na plech, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme jednou čajovou lyžičkou mletej papriky, 1 čl soli, 1 čl kurkumy, štipkou čierneho korenia a tromi roztlačenými strúčikmi cesnaku. Všetko poriadne premiešame rukami, aby sa zelenina rovnomerne obalila s korením, prípadne pridáme ešte pár kvapiek olivového oleja a navrch nastrúhame parmezán. Dáme piecť do rúry približne na 50 minút pri 180 stupňov Celzia.

Tofu prekrojíme na polovice a potrieme olejom, kurkumou a červenou paprikou. Pridáme na plech asi 20 minút pred koncom pečenia.

Servírujeme s trochou tatárskej omáčky alebo s pikantým domácim kečupom.

Doprajme si častejsie silný slepačí vývar s množstvom zeleniny a krémové polievky cesnakovú, hokkaidovú, brokolicovú a skúste namiesto smotany použiť kokosový krém. V Tescu menšia konzerva stojí ani nie 1 Euro. Je to lahodné, nehrudkuje sa, no proste na 1***.

Na zdravie priatelia,

Inšpirácia od Lenky Roskovej


2 Comments

Roland Vojkovský · 4. marca 2019 at 19:30

Vyzerá to chutne, hádam čoskoro vyskúšame!

    vysna · 5. marca 2019 at 21:17

    Ahoj Roland, keď vyskúšaš, neoľutuješ..

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Share This