Lifeblogerka Katrin

Táto špenátová roláda očarí skoro každého a nielen vzhľadom, ale hlavne svojou lahodnou ľahučkou chuťou.

Skvele ozdobí váš sviatočne prestretý stôl a špeciálne na Veľkú noc.

Potrebujeme:

250 g špenátu (listový, môže byť aj mrazený)

125 g polohrubej múky (preosiatej)

3 vajcia

3 strúčiky cesnaku

1 čajová lyžička soli, štipka čierneho korenia

Do rozmixovaného špenátu pridáme 3 žĺtka, prelisovaný cesnak, soľ, korenie a múku. Všetko spolu vymiešame a pridáme sneh z bielkov. Plech vystelieme papierom na pečenie, rovnomerne navrstvíme a pečieme pri teplote 180° C približne 15 minút. Ešte horúce zrolujeme aj s papierom a necháme dobre vychladnúť.

Plnka:  250 g taveného syra, 1/2 nastrúhanej cibule, 150 g masla, 1 na tvrdo uvarené vajíčko, soľ podľa chuti

Všetko spolu vymiešame a natrieme na roládu, nakladieme zopár plátkov šunky, zrolujeme a dáme zachladiť minimálne na 1 hodinu.

Dobrú chuť,

Katrin

 

Za tento recept ďakujem pekne Lenke Roskovej. Lenka je skvelá a kreatívna kuchárka. Jej neskutočne krásne slané i sladké jedlá obdivuje bez výnimky každý. Jej kreativita nemá hraníc, má môj obdiv. Želám jej týmto všetko najlepšie a veľa skvelých nápadov.

Rizoto Lenky Roskovej

 


Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Share This